-45% kanapékra a Bútorpiac.hu oldalon

homorú és ergonomikus, sima élű. Ideális bármilyen használatra: beltéri, kültéri...Bővebben

homorú és ergonomikus, sima élű. Ideális bármilyen használatra: beltéri, kültéri vagy kerti, mind magán, mind szakmai környezetben, például bárokban, kávézókban és még sok helyen. Magas teherbírású, kiemelt kényelmet kínál a vendégeknek. Üvegszállal erősített, ellenálló polipropilén gyantából készült termék. Légköri szerek elleni kezeléssel és UV-sugarak elleni védelemmel ellátva. Az Alabama szett több változatban is rendelkezésre áll. Kevesebb

Érvényes: 2024-04-30 | 626x felhasználva

Ne maradj le Bútorpiac kuponkódjairól, kedvezményeiről


Bútorpiac üzletről bővebben

Milyen szempontok szerint válasszak konyhabútort? – 3.rész
Sokszor nem vagyunk könnyhű helyzetben, mikor a konyhánkat próbáljuk megtervezni és kihozni belőle a legjobbat, amit a konyha mérete, az elképzelésünk és a pénztárcánk enged. Mivel hosszabb távra gondoljuk konyhabútorunkat, ezért hajlandóak vagyunk minőségibb bútorokat, berendezések választani, amik hosszabb távon megtakarítást jelentenek nekünk.

Tovább >>>
Milyen szempontok alapján válasszak konyhabútort – 2. rész
Előző cikkünkben megírtuk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe új konyhabútor választásakor. Ebben az írásunkban abban szeretnénk segíteni, tanácsot adni, hogy milyen bemutassuk a választható felületeteket.

Rengeteg anyagú, felületű és színű ajtófrontokkal rendelkező konyhabútort kapni a bútorboltok kínálatában, de érdemes praktikus szempontokat is figyelembe venni a kiválasztásnál.

Tovább >>>
Milyen szempontok alapján válasszunk konyhabútort?
Pici panel konyha, vagy egy légterű amerikai konyhás? Minden konyha esetében fontos szempont a praktikum mellett az esztétika is. A felszereltség igen eltérő, attól függően, hogy milyen igényekkel rendelkezünk.

Ami fontos és mindenképp a tervezési folyamatban szem előtt kell tartanunk, hogy úgy bútorozzuk be és szereljük fel, hogy használata kényelmes legyen számunkra. Mindenképp figyeljünk arra a bútor kiválasztásánál, hogy megfeleljen a helyiség adottságainak és személyes igényeinknek.

Tovább >>>
Az ágy az egyik legfontosabb hálószoba bútor
A minden szempontból megfelelő hálószoba bútor nem csak szép, hanem kényelmes és hosszú életű is. Bármelyik igényről is kell lemondani, az magával vonja azt, hogy a hálószobába kerülő bútordarabok – ágy, fotel, szekrény, komód – nem felelnek meg maradéktalanul az igényeknek. Ez pedig azért nagy probléma, mert ebben az esetben a hálószobában való tartózkodás nem lesz annyira örömteli, mint amennyire az elvárható lenne.

Tovább >>>
Hogyan kerüljön kiválasztásra a nappali bútor?
A nappali bútor a lakás meghatározó eleme, hiszen nap, mint nap használat alá kerül. Nem csak azért, mert a család apraja-nagyja általában a nappaliban gyűlik össze beszélgetni, játszani, pihenni, hanem azért is, mert a vendégeinket is itt kínáljuk hellyel. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy az itt elhelyezett bútorok milyen jellemzőkkel bírnak.

Tovább >>>
Kihúzható kanapé, konvertáld a kanapéd kényelmes fekhellyé
A kihúzható kanapé sok esetben az egyetlen olyan ülőalkalmatosság, ami minden tekintetben megfelel az igényeknek. Ha a hálószobában csak kis alapterület áll rendelkezésre, vagy amikor a nappaliban elhelyezett kanapét alvásra is szeretnénk használni.

Tovább >>>
A praktikusan berendezett fürdőszoba ismérvei
Az ideális fürdőszoba bútor nem csak szép, hanem praktikus is. Ébredés után, illetve lefekvés előtt is a fürdőszobába vezet az utunk, de ha napközben is otthon tartózkodunk, akkor is felkeressük párszor. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen bútorokkal rendezzük be.

Tovább >>>
Fenyő ágy, az édes álmok őrzője
Napjainkban meglehetősen sokan teszik le a voksukat a fenyő ágy mellett, amikor a tökéletes paraméterekkel rendelkező fekvőalkalmatosság kiválasztása kerül napirendre. Ez nyilvánvalóan nem véletlen, hiszen ez a bútordarab minden tekintetben a felhasználók előnyére válik. Persze nincs két egyforma ember, így az egyénileg felmerülő igények is nagyon sokfélék lehetnek. Ott van például az ágy mérete, magassága, színe, formatervezése, és akkor még nem beszéltünk a funkcionalitásról és a teherbírásról.

Tovább >>>
Az ideális konyhabútor a háziasszony keze alá dolgozik
A tökéletes konyhabútor nem csak szemet gyönyörködtetően szép, hanem praktikus is, hiszen végső soron mégiscsak egy mindennapi használatra szánt bútordarabról van szó. Természetesen minden esetben vannak korlátozó tényezők, például a konyha alapterülete vagy a már kialakított konyhablokk jellemzői, melyek befolyásolják a választást. Mivel azonban a lehetőségek tárháza szinte végtelen, és nagyon sokféle konyhaszekrény, konyhai polc, konyhaasztal rendelkezésre áll, ezért mindenki azokat tudja megvásárolni, amik maximálisan kiszolgálják az egyedi igényeket.

Tovább >>>
A kétszemélyes kanapé duplán az álmok őrzője
A kétszemélyes kanapé praktikuma és kényelme egyetlen másodperc után megtapasztalható, az első ráülést/ráfekvést követően. A kanapé, mint bútortípus kedvező paraméterekkel büszkélkedik, főleg ha olyan tér belakása a cél, ahol nem áll rendelkezésre túlságosan nagy szabad terület. A kétszemélyes ágy komfortos kialakítása lehetővé teszi a pihentető, relaxáló alvást úgy, hogy közben helytakarékos megoldásként megőrizhető az adott helyiség levegős berendezettsége és harmóniája.

Tovább >>>
Az irodabútor karaktere meghatározhatja a munkahelyi légkör hangulatát!
Az irodabútor mivel a középpontban helyezkedik el (szó szerint és átvitt értelemben egyaránt), így aztán komoly hatást gyakorol közvetlen környezetére és az ott dolgozókra. Nem mindegy, hogy pontosan milyen színárnyalatok, formák, ívek társaságában kell eltelnie a mindennapok forgatagának. A harmóniát megtestesítő berendezés magával hozhatja a kiegyensúlyozottság hangulatát, erőterét, ami bizony óriási előny, és igazi, monotonitást elűző csodafegyver. Célnak is tekinthető, aminek az elérésével nem pusztán a stílusosság és a trend győzedelmeskedhet a helyiségben, hanem vele együtt a mindenkire pozitívan ható összhang. De mi kell ennek a megteremtéséhez?

Tovább >>>
A konyhabútor a gasztro-remekelések szemmel tartója!
A konyhabútor praktikuma megkérdőjelezhetetlenül fontos, ellenkező esetben egy egyszerű tojásrántotta is leküzdhetetlen kihívássá és a konyhát romba döntő gasztro kalanddá válhat. A konyhablokk milyensége: kialakítása, felosztása stb. egy az egyben hozzájárulhat ahhoz, hogy a főzéssel, sütéssel töltött, jelentős mennyiségű idő ne kínszenvedésként testesüljön meg, hanem örömteli időtöltésként. Amikor a pult megfelelő magasságú és hosszúságú, akkor a rajta végzett szeletelő, vágó, gyúró stb. mozdulatok könnyűvé és könnyen kivitelezhetővé avanzsálhatnak. Nem mellékes, hogy mennyire kell meggörnyedni a munkafolyamatok során. Ráadásul mivel az ember általában hosszútávra tervez, már ami a konyha berendezését illeti, így pláne nem szőnyeg alá söpörhető tény, hogy milyen fizikai paraméterekkel kell barátságot kötni, nem évekre, sokkalta inkább évtizedekre. Az alapos átgondolás és a kínálat felmérése ezért elengedhetetlen. De minden a szabócentinél kezdődik: a konyha lemérése, a lehetőségek regisztrálása elmaradhatatlan fázis. A precíz adatok ismerete biztonságot nyújthat a vásárlás folyamatában.

Tovább >>>
Az U alakú kanapé láttán O-t formáznak a mosolyra húzódó szájak!
Az U alakú kanapé elegáns, jelentőségteljes megjelenésével kétségtelenül markánsan befolyásolja közvetlen környezete hangulatát, kisugárzását. Ennek az erőteljes hatásnak köszönhetően korántsem mellékes, hogy milyen stílusjegyekkel megáldott modell alakítja át az érintett teret, helyet. Ez az a bútortípus, ami megfelelő tér hiányában összeszűkíti a helyiséget és gyakorlatilag túlzsúfoltság érzést kelt. Ha egy nappaliban vagy éppen hálószobában egyetlen arasznyi szabad tér sem áll rendelkezésre, az kifejezetten frusztráló érzéseket generálhat a belépők, bent élők számára, ráadásul praktikusság tekintetében sem előnyös, lévén a takarítás jóformán lehetetlenné avanzsálhat. Ebből a kialakításból is létezik több méret, természetesen, viszont a legkisebb variáció is terjedelmesnek nevezhető, különösen mondjuk egy egyszerű kanapéhoz képest.

Tovább >>>
A modern nappali bútor belakja a teret
A modern nappali bútor stílusjegyeivel, karakteres megjelenésével tökéletes kiegészítőjévé avanzsálhat az otthonoknak. A nappali az a helyiség, ami általában központi funkciót tölt be. Kicsit hálószoba, kicsit konyha, ahol a vendégek megpihennek vagy ahol a családtagok szabadidejüket közösen, vagy külön-külön múlatják. A lényeg, hogy centrum szerepet tölt be, éppen ezért folyamatosan szem előtt van, s nemcsak a bennfentesek számára. Nem mindegy, hogy milyen hangulat az uralkodó, ahogy az sem mellékes, hogy az egyes bútordarabok között kézzel fogható-e a harmónia. Ha igen, ha az összhang láthatóan vibrál, akkor a nappali vonzóan hívogató helyiséggé alakul át.

Tovább >>>
A fürdőszoba bútor a legkisebb helyiséget is feldobhatja jelenlétével!
A fürdőszoba bútor kétségtelenül praktikus berendezési tárgy, ami több részből állhat – a rendelkezésre álló szabad hely az, ami jócskán meghatározza melyek azok az elemek, amik szóhoz és térhez juthatnak.

A fürdőszoba szekrények legfőbb funkciója, hogy a fürdőszobai kellékeknek, kiegészítőknek és egyéb holmiknak, amikből az esetek többségében rengeteg van, helyet biztosítsanak, átlátható, rendezett formában. Ez a polcoknak, fiókoknak (kialakítástól függően) köszönhetően viszonylag egyszerűen megvalósítható, bár nem kevés türelem szükséges hozzá, különösen az első bepakolásnál. Viszont kár lenne pusztán a hasznosság oldaláról nézni ezt a bútordarabot, mivel kisugárzásával egy az egyben befolyásolja közvetlen közege hangulatát, hasonlóan a többi, főszerephez jutó berendezési tárgyhoz. Többnyire a fürdő az otthonok legkisebb helyisége (természetesen akadnak nagy fürdőkádas kivételek), éppen ezért a bezsúfolt bútorok stílusjegyei nagyon meghatározóak. Mind egymásra, mind a helyiség egészére nézve. A harmónia megteremtése tehát az egyetlen, kifizetődő cél.

Tovább >>>
A komfortos napozóágy új szintre emeli a napsütötte relaxálást!
A napozóágy olyan kényelmet garantál, ami a nap melengető jelenlétével párosulva egyszerűen felülmúlhatatlan. Nincsen annál jobb érzés, mint a nyári napkorona első aranynyalábjainak simogatását élvezni egy testre szabott nyugágy ölelésében.

A kerti bútorok kiválasztása során bármennyire is lényeges az esztétikus megjelenés preferálása, mégis a praktikusság élvez elsőbbséget. Mivel kintre szánt modellekről van szó így a nagyfokú ellenállóság jelenléte megkérdőjelezhetetlenül fontos. A strammság, strapabírás nemcsak azt jelenti, hogy az érintett bútor jól bírja az ide-oda hurcolást, mozgatást és persze folyamatos használatot, hanem azt is, hogy ellenszegül az időjárási viszontagságoknak, melyek aktuálisan egyre szélsőségesebb helyzeteket teremtenek. Lehetetlen folyamatosan ki-berohangálni a bútorokért, elképzelhetetlen a felhőket figyelve azon gondolkodni megállás nélkül vajon lesz-e vihar vagy sem stb. Ez sem időben, sem energiában nem megoldható. Az egyetlen létező gyógyír a problémára, ha a kiszemelt bútor időjárásálló (UV-sugárzás, hő, fagy stb.) jellemvonásokkal megáldott.

Tovább >>>
Az ideális ebédlőasztal meghozza az étvágyat!
Az ebédlőasztal milyensége korántsem mellékes, s itt nemcsak az esztétikumra vonatkozó paraméterek az érdekesek, hanem a kényelmet biztosító jellemzők, mint magasság, alapanyag, kialakítás, forma stb. Nem lehet elvonatkoztatni az étkező helyiség nagyságától akkor, amikor az optimális bútor megkeresése a cél. Egy hatalmas nappali-konyhában gyakorlatilag bármekkora asztal teret és helyet kaphat úgy, hogy ténylegesen jól mutat, kiemelve pozitív jellemvonásait. Ám egy aprócska panelben a minimálisan rendelkezésre álló helyből kell kihozni a legtöbbet, s ez azért nem feltétlenül egyszerű feladat.

Tovább >>>
Az ifjúsági bútor felnőtt korig szól!
Az ifjúsági bútor bár az elnevezéséből és kialakításából adódóan időszakos bútorcsaládnak tekinthető, mely csak egy bizonyos időintervallumban van jelen az adott közegben, ám ez az esetek többségében évtizedeket ölel fel. Akár még a felnőtt korba is átnyúlhat a megbízatása.

Függetlenül attól, hogy mi az elvárás az előre meghatározható élettartam hossza kapcsán az tény, hogy kizárólag azok a modellek szerepelhetnek eredményesen, amik stílusukban az ifjúság ízlését képviselik. A gyerekszoba lakójának kikérdezését tehát nem érdemes elnapolni, hiszen a vágyott jellemzők tudatában sokkal könnyebben körvonalazható az ideális választás – persze csak akkor, ha ezek az elképzelések nem túlságosan földtől elrugaszkodottak. A szülői racionalitás ilyenkor jó visszahúzó erő, ami helyrebillenti a mérleg nyelveit.

Tovább >>>
Elérkezett az idő az erkély bútor kiválasztására!
A tavasz beköszöntével jogosan merül fel az igény az erkély bútor beszerzésére vagy cseréjére – attól függően ki-milyen stádiumát éli a terasz berendezésének.

A helytakarékos megoldások preferálása kifizetődő stratégia, ha nem áll nagy szabad tér a rendelkezésre, amit bátran, akár dísztárgyakkal is tele lehet zsúfolni. Egy zsebkendőnyi területet belakni otthonosan, praktikusan igazi művészet, ami nem feltétlenül egyenlő a könnyű kivitelezhetőséggel. Ám némi odafigyeléssel és persze utánajárással ez a kihívás is sikeresen abszolválható.

Tovább >>>
A modern konyha a gasztronómiai helyszínek netovábbja!
A modern konyha, mint megfogalmazás több módon is érthető. Modern stílusirányzatú, modern berendezésekkel ellátott, hi-tech és minden tekintetben “okos”. A bútor milyenségének szempontjából a modernitás stílusirányzatként értendő. Ez az a vonulat, ami óriási népszerűségnek örvend és ami megfelelő térben tökéletesen jól mutat, főzésre-sütésre csábítva.

A konyhablokk kitalálása összetett feladat, hiszen nem pusztán esztétikai kritériumok összehangolásáról van szó, hanem jobbára a praktikus elvárások felderítéséről és azok megvalósításáról. Mert bár tény és való, hogy a konyhabútor megjelenése határozottan befolyásolja a helyiség hangulatát (és ezzel együtt az ott tartózkodók kedvét is), ám lényeges, hogy az egyes elemek kéz alá essenek a gasztro-ténykedések végeláthatatlan dzsungelében.

Tovább >>>
A testre szabott ülőgarnitúra a maradéktalan kikapcsolódás támogatója!
Az ülőgarnitúra kiválasztása nagyban függ a nappali vagy hálószoba térbeli adottságaitól. Nem mindegy, hogy konkrétan mekkora hely áll rendelkezésre és a megjelenő stílus szempontjából a többi berendezési tárgy milyensége sem mellékes. Összhang kizárólag akkor hozható létre, hogyha az egyes részletek a helyükre kerülnek, s mindennek tetejében egységet képviselnek.

Az U alakú ülőgarnitúra esztendők hosszú sora óta a legkedveltebb variáció, ami szépségével, jellegzetes és erőteljes kisugárzásával valóban markánsan befolyásolja a teret. Ám épp méretei miatt nem feltétlenül illeszthető be bármilyen közegbe. Hely szűkében nem ez a bútortípus, ami a legjobbnak mondható, mert ahhoz, hogy stílusjegyei maradéktalanul érvényesülni tudjanak szabad helyre van szükség. Ellenkező esetben a túlzsúfoltság átkának köszönhetően sem a bútor, sem a helyiség nem teljesedhet ki.

Tovább >>>
A hálószoba bútor kiválasztásának dilemmája
A hálószoba bútor, amennyiben minden elemében illeszkedik az adott helység hangulatához, a többi berendezési tárgy stílusához és a jelenlévő textíliák megjelenéséhez úgy egységet, sőt harmóniát alkot. Ám az összhang megteremtéséhez minden aprócska részlet érdekes, sőt figyelemre érdemleges lehet.

Tovább >>>
A tökéletes fürdőszoba bútor belakja a teret!
A jól kiválasztott fürdőszoba bútor jócskán túlmutat a praktikusságon, mert jelenlétével kitölti a teret, és ezzel együtt harmóniát, szépséget, rendezettség-érzetet közvetít. De mégis mit jelent a jól kiválasztás? Természetesen helyzetre és helyszínre szabottságot. Bár a fürdőszoba bútorok milliónyi stílusban, színárnyalatban és felszereltséggel érhetőek el, ám legtöbbször az érintett helyiség milyensége illetve az egyéni elképzelések kellően leszűkítik a lehetőségek listáját, ami nagymértékben megkönnyíti a vásárlást.

Tovább >>>
A modern bútorok a lakberendezés sztárjai!
A modern bútorok méltán örvendenek óriási népszerűségnek, lévén olyan stílusirányzatot testesítenek meg, ami aktuálisan milliók szívét rabolja el. Ez, azonban nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen trend, ami érvényre juthat az otthonteremtésben, sőt. Valójában az adott közeg milyensége a döntő, a konkrét stíluselemek kiválasztása során. A klasszikus bútor például ugyanúgy főszerephez juthat egy nappali vagy hálószoba benépesítése során, mint modern társa. Egyedül a közeg kisugárzása a meghatározó, s ehhez hozzájárul a teret alkotó berendezési tárgyak milyensége, sőt még a lakástextíliák megjelenése is. A színek, árnyalatok szempontjából komplex a kép, de összhang kizárólag úgy varázsolható, ha minden egyes, aprónak tűnő részlet a helyére kerül, s így alkot egy kerek egészet.

Tovább >>>
A fotelek mindenkit átölelnek!
A fotelek a kényelem biztosításában verhetetlenek, nem véletlen, hogy ez az a bútortípus, ami elmaradhatatlan része az otthonok többségének. Nincs is annál jobb érzés, mint egy fárasztó nap után belehuppanni a komfortos meleggel átölelő fotelbe. Páratlan pillanatok ezek, melyek akár nap, mint nap megismétlődhetnek. Persze nemcsak a pihenés, pihegés percei szépíthetőek meg egy igazán kényelmes ülőalkalmatosság segítségével.

Tovább >>>
A vitrines szekrény átlátható előnyöket tartogat!
A vitrines szekrény az egyik olyan berendezési tárgy, ami akár, retronak is tekinthető, hiszen már nagyanyáink konyhájában helyet foglalt. Persze a patikák világából is jól ismerhető, de korántsem kizárólag kötött körülmények között tud érvényesülni a belőle áradó szépség, és persze szabad szemmel is jól látható praktikum. Az üvegen túlra tekintve azonnal felmérhető, hogy mit rejt a szekrény mélye, ám pont ezért az elpakolás nem feltétlenül két másodperces feladat, lévén nemcsak a gyorsaság, hanem a megjelenő végeredmény is számít.

Tovább >>>
A tároló szekrény mélyén minden elfér!
A tároló szekrény az a bútordarab, ami egyszerűen nem maradhat ki a lakás/ház felszerelései közül, főleg, ha az elsődleges (vagy másodlagos) rendező elv a praktikusság preferálása. Akárhogy is nézzük egy háztartásban számtalan eszköz, kellék halmozódik fel, s az esetek többségében ezek korántsem mindennaposan alkalmazott tárgyak (függetlenül attól, hogy használati vagy esztétikai célokat szolgálnak-e inkább). Ami közös bennük, hogy helyet foglalnak és nagyrészt ráadásul nem is kevés helyet, amiből – mármint a szabad pakolófelületből – általában komoly hiány mutatkozik.

Tovább >>>
Étkező asztal mustra
Az étkező asztal milyensége roppantul lényeges információ, mert a megjelenő stílusjegyek, a kialakításra vonatkozó jellemvonások befolyásolhatják magát az étkezést. Ha a körülmények kényelmesek, akkor egy meghitt reggeli, családi ebéd vagy kései vacsora igazi ünnepi eseménnyé válhat. Ehhez, azonban nem mindegy, hogy milyen alap szolgál. A konkrét típus kiválasztásánál főszerephez jut egyrészt az ízlés, másrészt a közvetlen környezet stílusjegyei. E kettő kiválóan körvonalazza, hogy melyik az a karakter például modern, klasszikus stb. ami az érintett konyhába, nappaliba való.

Tovább >>>
A modern kanapé belakja a teret!
A modern kanapé az a bútordarab, ami megjelenésével, karakterjegyeivel a nappali vagy a hálószoba fő alkotóelemévé avanzsálhat. Mivel ténylegesen markáns ráhatásról van szó, így aztán nem mellékes, hogy végül milyen stílusú bútorral gazdagodik az otthoni légkör. A modern, a maga letisztultságával és vitathatatlan divatjával kiváló döntés, már ami a trend alkotta irányelvek közötti vacillálást illeti. Nyilván a konkrétumok tisztázásánál nem szőnyeg alá söpörhető információ, hogy a környezet pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Ha például nagyrészt klasszikus jegyeket megtestesítő tér a kiszemelt hely, akkor megfontolandó és átgondolandó döntés a modernitás becsempészése. A végeredmény akár sikert is hozhat, ám ehhez precíz tervezés szükséges, hogy az eltérő jellemvonások ne üssék egymást.

Tovább >>>
A gardróbszekrény elmaradhatatlan társ a rendteremtésben!
A gardróbszekrény praktikuma önmagában segítőtárs a rend megteremtésében, és ami hosszú távon még lényegesebb, annak fenntartásában. A szétszórt ruhadarabok, az itt-ott heverő lábbelik nem mondhatóak jó ómennek, már ami a rendezettséget illeti. Az átláthatatlanság ráadásul további káoszt eredményezhet, s ezen még az sem javít, hogy a mondás szerint a zsenik pazarul átlátják a felfordulást. Mennyivel jobb elhatározás egyszer és mindenkorra ráncba szedni a ruhadarabokat, textíliákat, kiegészítőket és kellékeket, hogy a zsenialitás kamatoztatása más területeken érvényesülhessen.

Tovább >>>
Milyen stílusú terasz bútor a tökéletes döntés?
A terasz bútor kiválasztása prioritást élvező feladat, mivel az erkély hangulata, atmoszférája és légköre nagymértékben befolyásolható a kültéri bútorok segítségével. A stílus természetesen ízlés kérdése. Akad, aki ragaszkodik a klasszikus karakterjegyekhez, mert abban találja meg azt a csillogást és kisugárzást, mely otthonossá varázsolhatja a kinti világot. Mások ezzel szemben ragaszkodnak a modern jellemvonásokhoz, melyek újító, mégis szerethető jellemzőikkel átmaszkírozhatják a teret. Száz szónak is egy a vége, ebben a kérdésben kizárólag a személyes ízlés dönthet.

Tovább >>>
Az ideális forgószék gördülékennyé teheti az ülve töltött pillanatokat!
A forgószék divatja már évtizedek óta töretlenül tart, ami persze nem meglepő, hiszen látható esztétikuma mellett lendületes kényelmet és praktikusságot testesít meg. A gurulós szék vitathatatlanul legnagyobb előnye, hogy kerekeivel könnyedén mozgatható. Nem véletlen, hogy a legtöbben nem szívesen pattannak fel az ülésből, ha néhány centit odébb kell menni, a görgők segítségével ez villámgyorsan megoldható.

Tovább >>>
A modern bútorok lendületet csempésznek az otthonokba!
A modern bútorok maximálisan igazodnak megjelenésükben és kisugárzásukban a mai élet forgatagához. Hogy mi jellemzi napjaink életvitelét? A rohanás, a folyamatos aktivitás, és ezzel együtt a kényelemre való fokozott igény. Amikor naphosszat a munkahelyen végezzük a dolgunkat vagy éppen szabadidőnkben intézzük az elmaradt ügyeinket, akkor nincsen annál komfortosabb érzés, mint betérni világos, átlátható, a szó nemes értelmében egyszerű lakberendezési elemekből és bútorokból álló otthonunkba. Vagyis a formai egyszerűség és a nagyfokú funkcionalitás kettőse tökéletes kombinációnak tekinthető ezen a területen. A modern franciaágy, hogy csak egyet említsünk a leginkább kedvelt bútordarabok közül, akkor nevezhető ebben a stílusban verhetetlennek, ha a praktikusság átlátható és világos esztétikummal társul. Semmi felesleges pluszra nincsen szükség a teljes sikerhez, már ami a modernitást, mint dizájn típust illeti.

Tovább >>>
Az optimális francia ágyak földön kívüli kényelmet kínálnak!
A francia ágyak akkor nevezhetőek tökéletesnek, ha maradéktalan komfortot testesítenek meg. Nyilván az otthonok kisugárzása szempontjából a teret és helyet kapó stílusjegyek sem mellékesek, viszont az örömteli és hosszan tartó, elégedett használat kizárólag akkor borítékolható, hogyha a relaxálás, pihenés, alvás órái az ágy pozitív adottságainak köszönhetően ideálisak. A méret mindenképpen lényeges tulajdonság, különösen ezen a területen. A kétszemélyes ágy ugyanis csak akkor éri el funkcionalitása csúcsát, ha mindkét fél normálisan, rendesen elfér, nemcsak összehúzódva. A kényelmes és nem utolsó sorban pihentető pillanatok csak így érhetőek el. Ha a szorongatottságé, és diszkomfort érzeté a főszerep, akkor a nyugodt alvást segítő körülmények esélyt sem kaphatnak az érvényesülésre. Pontosan ezért annyira lényeges, hogy a vásárlás folyamatában az egyedi és egyéni igények, amik ténylegesen háztartásonként változhatnak fő rostaként szolgáljanak. Az a modell, ami nem megy át a szűrőn, az esztétikusság ide, pénztárcabarát ár oda nem megfelelő. Ezzel a tudatossággal könnyedén és gyorsan felfedezhető a tökéletes típus.

Tovább >>>
A bútor webshop az online lakberendezésben verhetetlen!
A bútor webshop egyet jelent a maximális komforttal, már ami a nézelődést, a kiválasztást és a konkrét vásárlást illeti. Egyetlen praktikusan és gyorsan használható felület segítségével felfedezhető a teljes termékpaletta, anélkül, hogy az otthoni nyugalmat a boltok túlzsúfoltságára kellene lecserélni. Ez bizony önmagában óriási pozitívum, de itt még nincsen vége az előnyök felsorolásának.

Tovább >>>
Tükrös, tolóajtós vagy hagyományos gardróbszekrény a praktikus döntés?
A gardróbszekrény kiválasztása hosszú évekre, sőt évtizedekre meghatározhatja, hogy mennyire érezzük egyszerűnek, könnyűnek a pakolást és a rendrakást. Ráadásul, ha olyan helyiségbe tervezzük a bútordarabot, mely szem előtt van, akkor az esztétikus jegyekre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen a bútor jellemvonásai megváltoztathatják otthonunk atmoszféráját.

A variációk tárházának ajtaja nagyjából a végtelenbe nyílik.

Tovább >>>
Klasszikus vagy modern bútor – mit diktál a trend?
Az aktuális divat a klasszikus és a modern irányzatot egyaránt támogatja. Vagyis a régi hagyományokat idéző, már-már antik hatású berendezési tárgyakkal legalább annyira jól járhatunk, mint a modern bútorok adta kellemmel.

Valójában nem is kifejezetten a trend az, ami meghatározza mi az, ami számunkra ideális. Otthonunk atmoszférája és hangulata befolyásolja a legteljesebben döntésünket. Ha közvetlen környezetünk kisugárzása klasszikus, vagyis inkább a tradicionális stílusjegyeket testesíti meg, akkor nem is kérdés, hogy azok a bútorok az optimálisak, melyek a régies hatást még markánsabbá, karakteresebbé varázsolják. Ám ha szeretjük a modern jellemvonásokat, ha rajongunk az új kor vadító ötleteiért és formáiért, akkor vitán felül áll, hogy a legújabb trend követése a nyerő.

Tovább >>>
A bútor webshopunk rendelkezésre áll: nonstop!
A bútor webshopunk az a felület, ahol bútorok olcsón fellelhetőek.

A berendezési tárgyaink idővel a szívünkhöz nőnek. Az ágyunkat senki kedvéért sem cserélnénk el csak úgy, de a kedvenc karosszékünknek sem mondanánk könnyedén viszlátot. Ez azt jelenti, hogy egyetlen jó döntéssel évekre, sőt évtizedekre megalapozhatjuk közvetlen környezetünk hangulatát.

A bútorok egymással is “kölcsönhatásban” állnak, tehát a globális kisugárzás szempontjából nem mellékes, hogy milyen fokú az illeszkedés. A színárnyalatok legalább annyira érdekesek, mint a teret és helyet kapó formák.

Tovább >>>
Az ideális terasz bútor jellemzői
A terasz az a hely, amire mindenki vágyik a szíve mélyén. Az erkély kicsit a természet része, miközben az otthon melegét is testközelben tartja. Egyszerre van kint és bent. A reggeli kávé kortyolgatása, az ebédre szánt leves szürcsölgetése vagy a lefekvés előtti kakaó ízlelgetése egyaránt óriási élmény, ha közben az ember elmerülhet a táj szépségében és átérezheti az atmoszféra mágiáját.

A terasz bútor kiválasztása pontosan a fentiek miatt prioritást élvez. A berendezési tárgyak megjelenésükkel, kisugárzásukkal és hangulatukkal rengeteget tehetnek hozzá az összképhez.

Tovább >>>
Így történjen a lakberendezés
A lakberendezés az a téma, amihez saját bevallása szerint mindenki ért. Aztán a gyakorlatban sokszor az derül ki, hogy mégsem annyira egyszerű ez a műfaj.

Nem feltétlenül könnyű a szekrény, a komód és a kanapé térben történő elhelyezése. Arról nem is beszélve, hogy a dísztárgyak és az egyéb kellékek helyének meghatározása sem megy mindig elsőre.

Tovább >>>
Gyerekszoba bútor a csemete fogadásához
Vannak, akik úgy érzik, hogy nagyon hosszú a terhesség 9 hónapja. Pedig annyi mindenre fel kell készülni ennyi idő alatt! Sajnos, a megfelelő gyerekszoba bútor megtalálása nem mindig annyira könnyű, de a Bútorpiac segítséget nyújt ebben a helyzetben. A választásnál bizony sok tényezőt kell figyelembe venniük a szülőknek.

Tovább >>>
Mit jelent a „japandi” kifejezés?
A tavalyi évben feltűnt a színen egy igazán különleges lakberendezési irányzat, aminek a neve „japandi”. A keretén belül a skandináv minimalizmus keveredik a japán trendekkel, aminek az eredménye megismételhetetlenül szép!

Tovább >>>
Hogyan ronthatja el a nappali berendezését?
A nappali jelenti az otthona legfontosabb színterét. Itt találkoznak egymással a családtagok és itt zajlanak a nagy beszélgetések. A vendégek is ezen a helyen ülnek le. Ennek tekintetében egyáltalán nem mindegy, hogyan néz ki ez a tér. Cikkünkben arról lesz szó, hogy milyen hibák elkerülésére kell odafigyelnie.

Tovább >>>
Kültéri bútorok az idei nyárra
Az tervezi, hogy idén nyáron több kerti összejövetelt is szervez? Akkor még időben szerezze be az ehhez szükséges kültéri bútorokat. Alaposan át kell gondolnia, hogy melyik típus mellett teszi le a voksát. Egy kis odafigyeléssel sokkal kellemesebbé teheti a kerti estéket.

Tovább >>>
A futonágy a vevők új kedvence
Japán mindig is egy nagyon különleges hely volt. Az itt élő emberek számtalan hasznos találmánnyal büszkélkedhetnek. Például, a futonágy régen alaptartozéknak számított a távol-keleti országban. Számtalan előnye van ennek a fekvőalkalmatosságnak, ezért ma már az európai piacokon is sokan érdeklődnek iránta.

Tovább >>>
Ilyen az igazán modern nappali bútor
Most költözik új lakásba vagy éppen felújítani készül? Akkor ez a cikk Önnek szól! A Bútorpiac segítségével megtudhatja, hogy néz ki a modern nappali bútor.

Néhány szó a színválasztásról
A szoba hangulatát leginkább a színek fogják meghatározni. Az idei évben nagyon divatosnak számítanak az élénk árnyalatok. Ha igazán trendi szeretne lenni, akkor válasszon a fenyőzöld, a királykék, a mustársárga vagy a burgundivörös közül. Ezekkel nagyon extravagáns külsőt kölcsönözhet a szobának. De a modern nappali bútor akár matt fekete is lehet, ha az Ön ízlése ezt diktálja.

Tovább >>>
Praktikus és szép nappali szekrénysor
A nappali a lakás egyik legfontosabb része. Itt gyűlnek össze a családtagok a beszélgetés és a kikapcsolódás érdekében. Ez azt jelenti, hogy a többféle elvárásnak is meg kell felelnie a helyiségnek. Fontos, hogy minden generáció igényeit kiszolgálja. Az egyik leglényegesebb részét a nappali szekrénysor jelenti, tehát nagyon körültekintőnek kell lenni a kiválasztásánál.

Tovább >>>
Miért különleges a boxspring ágy?
Nagyon fontos, hogy jól ki tudja magát pihenni az éjszaka folyamán. Azonban ez csak akkor lehetséges, ha kényelmes a fekhelye. Ez a cikkünk a boxspring ágyról szól, ezért mindenképpen olvassa el, ha a bútordarab kiválasztásakor nem akar rossz döntést hozni.

Tovább >>>
Miért előnyös a fenyő bútor?
Nem könnyű eldönteni, hogy milyen típusú fából készült bútort vegyünk. Jelenlegi cikkünkben a fenyő bútor előnyeiről lesz szó, hiszen ez a fafajta nagyon gyakran képezi a gyártás alapanyagát.

A fenyő ágy és a levegő nedvesség-tartalma
Azért jelent megfelelő választást a fenyő ágy, mert képes felszívni vagy leadni a benne lévő nedvességet, amennyiben nem megfelelő a levegő páratartalma. Ugyanakkor pont emiatt nem érdemes túl közel rakni a fűtőtesthez vagy a klímához, hiszen a nagy hőmérséklet-ingadozások árthatnak neki. A napfény hatására elszíneződhet a fenyő ágy, ezért tanácsos inkább árnyékos helyre tenni.

Tovább >>>
Így történjen a kerti bútor tisztítása
A jó idő közeledtével mindenki arra vágyik, hogy több időt tölthessen a szabadban. A kerti bútor lehetőséget teremt a kellemes összejövetelek szervezésére, ezért érdemes a megvásárlása mellett dönteni.

A műanyag kerti bútor nagyon praktikus
A műanyag kerti bútor az árának köszönhetően lehet vonzó. Igazán strapabíró és sokoldalúan használható. A mozgatása sem okoz nehézséget, hiszen kicsi a tömege. A tisztítása nem nehéz, mivel a legtöbb esetben elegendő csupán mosószeres vízbe áztatott szivaccsal letörölgetni.

Tovább >>>
Rattanbútort a kertbe, az ebédlőbe és a nappaliba is? Miért ne?!
Habár itt Budapesten az időjárás még nem tud róla, a tavasz a napokban hivatalosan is megérkezik. Aztán már nem sok és másra sem vágysz, mint a kertben üldögélni egy pohár borral és egy szuper társasággal. Vagy épp egyedül egy vastag könyvvel. Itt az ideje körülnézni, milyen kerti bútorokat érdemes beszerezni, mire igazán szép idő lesz.

Tovább >>>
Lakberendezési hibák, amiket jobb, ha elkerül
Biztos Ön is nagyon várja már, hogy végre berendezhesse álmai lakását. Ez egy nagyon izgalmas feladat, azonban könnyen mellé lehet vele fogni. Van néhány olyan lakberendezési hiba, amit mindenképpen el kell kerülnie, ha azt szeretné, hogy kifogástalanul nézzen ki a lakása.

A színek szerepe
Ne használjon túl sok árnyalatot egy szobán belül, különben az eredmény nem lesz elég esztétikus. Arra törekedjen, hogy egy helyiségben két-három színnél ne legyen több! Az sem jó, ha minden egyes szobát másmilyenre fest, mert ezzel a lakásának nem lesz eléggé egységes az arculata.

Tovább >>>
Így található meg a megfelelő textilbőr kanapé
Ön is szeretné meglelni azt az ülőalkalmatosságot, amin kényelmesen pihenhet, beszélgethet, alhat és tévézhet? Akkor fogadja meg a tanácsainkat, hiszen a megfelelő típus megtalálása egyáltalán nem egyszerű.

A textilbőr kanapé alakja
Meg kell néznie, pontosan hová férne el az ülőalkalmatosság. Helyet spórolhat azzal, ha betolja a sarokba. Ilyenkor egy U kanapé vásárlását kell tervbe vennie. Ha nagyobb a szobája, akkor berakhatja a szoba közepére. Akkor sincsen gond, ha inkább egy I kanapé megvásárlása jelenti a célját, mert elképzelhető, hogy ez a változat több helyen is elfér.

Tovább >>>
Kell egy szép ágy a hálószobába
A pihenés nagyon fontos szerepet játszik az Ön életében is, tehát sokat számít, hogy éjjelente milyen körülmények között hajtja álomra a fejét. A megfelelő ágy megtalálása szinte sosem egyszerű, de megéri rászánnia az energiát!

A színek összepárosítása
A szakértők szerint nem érdemes túl élénk színekkel dekorálni a hálószobát, hiszen ezek élénkítő hatással bírnak. Inkább a hidegebb, visszafogottabb árnyalatokat kell előnyben részesíteni. Az egyhangúság elkerülése érdekében tanácsos venni egy élénk kárpitos ágyat. Így mindenkinek a szeme ezen a bútordarabon fog megakadni, hiszen annyira elüt a környezetétől.

Tovább >>>
Néhány tanács a megfelelő étkezőasztal kiválasztásához
Mivel az étkező a lakás egyik központi részét képezi, ezért nagy hangsúlyt kell helyeznie az itteni bútordarabok kiválasztására. Cikkünkben arról lesz szó, hogyan található meg a megfelelő étkezőasztal és étkezőszék.

Hány személyes legyen?
Ne vásároljon négyszemélyesnél kisebb változatot, mert ez komoly helyhiányt okozhat. Amennyiben gyakran jönnek vendégek Önökhöz, döntsön inkább a hatszemélyes verzió mellett.

Tovább >>>
Milyen a tökéletes fenyő ágy?
Aki próbált már valaha ágyat vásárolni, az tudja, hogy egyáltalán nem könnyű a döntés meghozatala. Rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, ha valaki igazán kényelmes és strapabíró megoldást szeretne.

Borovifenyő kell lucfenyő helyett
Sok vásárló nem tudja, hogy hazánkban többféle fenyő ágykeret kapható. Mivel a borovifenyő sokkal erősebb, mint a lucfenyő, ezért az előbbit érdemes előnyben részesíteni.

Tovább >>>
A matrac vastagsága és keménysége
Nem titok, hogy a matractípusok nagyon különbözők lehetnek. Mivel mindenkinek egyediek az igényei, ezért nem lehet egyértelműen megmondani, hogy melyik változat az abszolút nyerő. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia!

Tovább >>>
A megfelelő matrac kiválasztása
Megfelelő minőségű alvás hiányában nem őrizhetjük meg az egészségünket. Mivel a matrac kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy mennyire tudjuk magunkat kipihenni, ezért igen körültekintőnek kell lennünk a kiválasztásánál. Napjainkban már rengetegféle típus közül tudunk választani, ezért biztosan megtaláljuk a nekünk legjobban megfelelőt. Az alábbi cikk segítséget nyújt nekünk a döntéssel kapcsolatban.

Tovább >>>
6 + 1 dolog, amit a 2018-as lakberendezési trendekről tudnod kell
A legmenőbb színek
A színek forradalma bekövetkezett: meleg és földes árnyalatok bősége váltja fel az elmúlt években a színek terén jellemző minimalizmust. Vörösesbarna, terrakotta, cserszín, rozsdabarna és burgonyaszín uralkodnak majd a falakon, a bútorszöveteken és a dekorációban is. A hangsúlyos kiegészítő színek a smaragzöld, erdőmélyzöld, görögdinnyebél-piros. A textileken bágyadtrózsaszín, fűzöld és barack is megjelenik.

Tovább >>>
Nagyon praktikus az ággyá alakítható kanapé
Mivel egy kisméretű szobába nem feltétlenül fér be külön egy ágy és egy kanapé, ezért érdemes a kettőt kombinálni. A nyitható kanapénak rengeteg típusa létezik, tehát jól át kell gondolni, hogy melyiket érdemes megvásárolni.

Egy régi megoldás
Talán mindenki találkozott már olyan, ággyá alakítható kanapéval, amit a kattanásig kellett kihúzni a nyitás során. Ez főleg régen volt divatos, de még ma is meg lehet vásárolni.

Tovább >>>
Hogyan és milyen kanapét vegyek 2017 végén? 5 tipp a választáshoz
Ez csak egy kanapé, nem az életünk – hangzik az Amerikai Szépség című kultuszfilm emlékezetes sora. Azért sokan vagyunk úgy, akinek a szófa nemcsak egy kanapé, hanem annál valami sokkal több. Egy jó heverő a nappali szoba legfontosabb bútora, amely egyben a lakás dísze és az otthoni kényelem szimbóluma is. Nézzük, milyen szempontok alapján érdemes kanapékat választani így 2017 utolsó hónapjaiban!

Tovább >>>
Kicsi a konyhád? Akkor kerüld el ezeket a hibákat
1. hiba: Rendetlenség a konyhában
Ha kicsi a konyhád, akkor ne halmozz fel benne sok tárgyat! Szortírozz, és csak azt tartsd meg közülük, ami igazán lényeges. Ha rendetlenség van, az optikailag még kisebbnek mutatja a konyhádat, ezért mindenképpen tarts rendet.

Tovább >>>
Kis étkező asztal: tanácsok a vásárláshoz
Mekkora legyen egy kétszemélyes étkezőgarnitúra?
Normál esetben terítékenként 60 centiméteres szélességgel, illetve 40 centiméteres mélységgel kell számolni. Ha valaki tálakat, kosarakat vagy fazekakat is szeretne rakni az étkező asztalra, akkor középen még szükség lesz egy 20 centiméteres sávra. Az az ideális, ha az asztal mérete legalább 1 x 1 méteres. Így kényelmesen elférnek a vendégek, és nem érzik magukat beszorítva.

Tovább >>>
Otthonos és praktikus – ötletek a gyerekszoba berendezéséhez
Otthonos és praktikus – ötletek a gyerekszoba berendezéséhez
A gyerekszoba berendezése egyáltalán nem könnyű, hiszen az a cél, hogy az Ön gyermeke játszhasson, tanulhasson és alhasson is itt – és mindezt egy helyiségen belül! Ha kicsi a rendelkezésre álló gyerekszoba, akkor néhány trükkre lesz szüksége annak érdekében, hogy a kis birodalom a csemetéje összes igényének megfeleljen.

Tovább >>>
Őszi dekorációk
Őszi dekorációk
Mivel kint egyre hűvösebb lesz, ezért tegyük otthonosabbá a lakásunkat az őszi színekben játszó anyagok, takarók és gyertyák használatával.

Tovább >>>
Ezektől védd magad: 5 hiba, amit az emberek bútorvásárláskor elkövetnek
Ezektől védd magad: 5 hiba, amit az emberek bútorvásárláskor elkövetnek
A bútorvásárlás nehéz ügy. Senki sem született lakberendezőnek vagy bútorasztalosnak. Akkor sem, ha egyébként van érzéke az ilyesmihez. Sok bosszúságtól és pénzkidobástól megkímélheted magad, ha pár egyszerűen kivédhető, mégis gyakran elkövetett hibát elkerülsz. 5 tippel segítünk!

Tovább >>>
Kanapé-trendek 2017-ben
Kanapé-trendek 2017-ben
1. számú trend: Zöld minden mennyiségben
Idén a zöldet választották meg az év színének. 2017-ben egyaránt divatos a világos erdei zöld, a matt olívaszín és a sötéttürkiz. A kékes árnyalatok is trendinek számítanak ebben az évben. Ez bizony az ülőgarnitúrákon is meglátszik, hiszen elsősorban a matt, intenzív színek dominálnak a kínálatban.

Tovább >>>
Így távolíthatod el a kutyaszőrt a szőnyegről és a kanapéról
Így távolíthatod el a kutyaszőrt a szőnyegről és a kanapéról
A kutyaszőr eltávolítása a szövetbútorokról
Ha a kutyusod a szőrét a kanapén, az ágyon vagy a matracon vedlette le, akkor az a legegyszerűbb, ha egy készülék segítségével takarítasz fel. Sok gyártó kínál speciális állatszőr-porszívókat, amikhez különféle, szőrt felszívni képes fejek is járnak. De Te megkímélheted magadat az efféle költségektől, ha a kanapéra rakható, levehető védőtakarót használsz.

Tovább >>>
Így rendezz be egy albérleti szobát
Így rendezz be egy albérleti szobát
Az albérleti szobák esetében különösen érvényes a „kevesebb néha több” elve. A tippjeink segítségével biztosan szép, otthonos és egyedi szobád lesz.

Tovább >>>
Milyen matrac segít hátfájás esetében?
Milyen matrac segít hátfájás esetében?
Nem létezik olyan matrac, ami bármilyen eredetű hátfájásra gyógyírt jelent. Viszont olyan van, ami számodra minden szempontból megfelel.

Tovább >>>
A polyrattan anyag tökéletes a kerti bútorokhoz
Cikkünkben a polyrattan (műrattan) nevű anyag tulajdonságait és előnyeit mutatjuk be, aminek a segítségével könnyen megidézhető a lounge-életérzés a kertben.

A polyrattan igazi örökzöldnek számít
Az anyag használatáról nem érdemes lemondani a kültéri területeken sem. A műrattant nem szabad összekeverni a természetes rattannal, amely kint sajnos nem használható. A polyrattan egy mesterségesen előállított, fonott anyag. A kitűnő minőségű, polyetilénből készült szálait nagy energiaráfordítást igénylő, kézi munkával tekerik az alumíniumból vagy vasból legyártott, stabil, ám könnyű lécek köré. Ránézésre szinte egyáltalán nem lehet egymástól megkülönböztetni a természetes, illetve a polyetilénes rattant. Mindenesetre, a művi változat a könnyű ápolhatósága, illetve az időjárásállósága szempontjából szárnyalja túl a természetes társát.

Tovább >>>
Így találhatod meg álmaid kanapéját
Így találhatod meg álmaid kanapéját

Egy kényelmes ülőgarnitúra hiányában biztosan nem fogod otthon érezni magadat a lakásban. Ennek tükrében nagyon fontos, hogy találj egy olyan kanapét, amelyik tökéletesen passzol Hozzád.

Tovább >>>
Íróasztali lámpák a megfelelő megvilágításhoz
Íróasztali lámpák a megfelelő megvilágításhoz
Mivel rengetegféle feladatot végzel el az otthoni íróasztalodnál – olvasol, írsz, nyomkodod a billentyűzetet, rajzolsz vagy papírokat szortírozol -, ezért nagy fontossággal bír a megvilágítás a látásviszonyok szempontjából.

Tovább >>>
A négyszögletes és a kerek, tízszemélyes étkezőasztalok megfelelő mérete
Milyen méretű legyen a négyszögletes, tízszemélyes ebédlőasztal?
Legalább 240 centiméter hosszú és 100 centiméter széles. Így a hosszabbik oldalakon kényelmesen le tud ülni négy-négy ember egymás mellett, illetve az asztalfőkön is helyet foglalhat egy-egy vendég. Egy nagyobb asztal esetében több hely van a tálásra, illetve az evés is kényelmesebb. Emellett sajnos az ebédlőasztal átellenső végében ülők nehezen tudnak egymással beszélgetni az étkezőben.

Tovább >>>
Milyen legyen a nappalid?
Milyen legyen a nappalid?

A nappali jelenti a legtöbb otthon középpontját. A lakók itt töltik az idejük legnagyobb részét, illetve itt kerül sor a vendégek fogadására is. Főként ez az oka annak, hogy a nappalit olyan sok alkalommal alakítjuk át. Cikkünkben szeretnénk ötleteket adni a helyiség berendezéséhez.

Tovább >>>
Tippek az alvásminőség javításához
Tippek az alvásminőség javításához

Te is azoknak az embereknek a csoportjába tartozol, akik nem alszanak eleget? Sajnos, ez hosszútávon stresszessé tehet, illetve megbetegedésekhez vezethet. Alvás hiányában inkább a kevésbé egészséges ételeket fogod kívánni.

Létezik néhány olyan praktika, amelynek a segítségével megelőzheted az alvászavarok kialakulását.

Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy jól érezd magadat az ágyadban. A háló legyen minél csendesebb és nyugodtabb, mert csak így tudod alaposan kipihenni magadat.

Tovább >>>
Ötletek a konyha kialakításához
Ötletek a konyha kialakításához

A konyha ma is igen nagy fontossággal bír a családok életében. A tűzhely melege nagy összetartó erőt jelent, hiszen a családtagok a fogások elfogyasztása során tudnak egymással időt tölteni. Gyakran az étkezőasztalnál történik a vendégek fogadása is.

A főzés ma már nemcsak egy szimpla házimunka, hanem egyfajta divatirányzat.

Ennélfogva nem csoda, hogy a lakás kialakítása során fontos szerepet kap az étkezőasztal, illetve a konyhabútor kiválasztása.

Tovább >>>
Nemsemleges babaszoba
Nemsemleges babaszoba

Biztosan Te is arra vágysz, hogy a babád igazán jól érezze magát az otthonában, ezért szeretnéd a szobáját minél szebbé varázsolni. Sokan a bébi nemétől függően kékre vagy rózsaszínre festik a kiválasztott helyiséget, ám Neked nem muszáj ezt a trendet követned.

A babaszoba abban az esetben is szép lesz, ha nem kifejezetten kisfiús vagy kislányos színeket használsz a díszítéshez.

Tovább >>>
Tippek a nappali berendezéséhez
Tippek a nappali berendezéséhez

Nem könnyű kitalálni, hogyan hozd ki a lehető legjobbat a nappalidból a lakberendezés szempontjából. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy igazán jól érezd magad az otthonodban.

Lejárt Kedvezmény kuponok

Akció akár – 10-60% Black Friday kedvezmény a Butorpiac.hu oldalon

Akció akár – 10-60% Black Friday kedvezmény a Butorpiac.hu oldalon
Érvényes: 2023-11-30